Végrehajtók az Alexandra-birodalomban

Bombaként robbant a hír nemrégiben, hogy a Libri 12 üzletet nyitott, ahol jelenleg Alexandra boltok üzemelnek, és a Pécsi Direkt Kft. felszámolás alá került. Valójában a két ügynek nincs sok köze egymáshoz – írja a NOL.hu. A lap szerint azonban komoly bajban van Matyi Dezső birodalma, de hogy mekkorában, azt nem lehet tudni.

Matyi Dezső a korábbi zászlóshajó Pécsi Direkt helyett egy kisebb cégbe vitte át a bizniszt: a feladatokat már a Rainbow Üzletlánc Kft. látja el, a Pécsi Direktben felhalmozott szállítói – zömmel kiadói – tartozást pedig a Könyvbazár Kft. vette át – írja cikkében a NOL.hu.

A Rainbow Üzletlánc ellen viszont több NAV-végrehajtás is volt már, de idén március 11-től már nem szerepel a telephelyek között a Nyugati téri palota. A cégadatok szerint végrehajtás alá került az üzlet – olvasható a cikkben.

Csak május végén (a 2014-es beszámoló nyilvánosságra hozatal után) derül ki, hogyan is áll valójában a Rainbow Üzletlánc, hogyan sikerült a Pécsi Direkttől áthozott partnerhálózattal együttműködni, és mekkora most a – hajdan 15 milliárd forint bevételt hozó – Matyi-könyvkereskedés.

A Pécsi Direkt adósságának egy részét átvállaló Könyvbazár a látható információk szerint viszont gond nélkül működik, nem áll semmilyen eljárás alatt.

via NOL.hu

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter