Véres lesz a Hold húsvétkor

A Mars, a Föld és a Nap olyan ritka pozícióban állnak, hogy a Hold kísérteties vörös színű lesz – terjed a neten veszettül a hír. Ami viszont biztos, hogy szombaton teljes Holdfogyatkozás lesz. Ilyen legközelebb szeptemberben lesz újra.

Magyarországon utoljára 2011. június 15-én volt jól megfigyelhető teljes holdfogyatkozás! Sajnos a mait egyébként nem lehet majd látni a Kárpát medencéből – figyelmeztet Kaposvári Zoltán csillagász.

Honlapján azt írja, hogy “2015. április 4-én, szombaton a késő délelőttől a délutáni órákig teljes holdfogyatkozás zajlik, mely Magyarországról – amint az az időpontokból sejthető – nem lesz megfigyelhető. A Föld túlsó felének lakói vannak ismét megfigyelésre alkalmas helyzetben, értve a Csendes-óceán, Új-Zéland és Ausztrália keleti felének lakóit. A Távol-Kelet, valamint Észak-Amerika nyugati és középső részének lakosai láthatják még a holdfogyatkozás valamely látványosabb részét.”

véres hold

Tehát ma ugyan lesz holdfogyatkozás, de látni nem fogjuk, így az is lehet, hogy mi megússzuk a világvégét! Néhány keresztény ugyanis azt mondja, hogy a holdfogyatkozást megelőző VÉRHOLD jelképezi a világvégét és Jézus második eljövetelét.

A Jakab Király Bibliája így ír erről: „A Nap elsötétül és a Hold vérbe borul, mielőtt az Úr hatalmas és borzalmas napja eljő. ” [Joel 2:31].

Ha elmaradna a Világvége, akkor holnap reggel nyitjuk újra a hírboltot. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter