A zöldséges fedezte fel a robbanógránátot a pécsi kórház udvarán!

granat2

A belvárosi Megyei Kórház udvarát lezárták a rendőrök, és körbekerítették az aknagránátot, amit a kórház parkolójában fedeztek fel. A Rákóczi úton egy darabig szünetelt a forgalom, most már ugyan autózni lehet, de a gyalogosokat átirányítják az út túlsó oldalára.

A rendőrség közölte, egyelőre a tűzszerészeket várják, akik majd megvizsgálják és ha kell, hatástalanítják a gránátot.

hirdetés

kantor ince megtalalo es a granat

– Csak át akartam ugrani a boltba, hogy vegyek egy szendvicset, akkor láttam meg a gránátot – mondta lapunknak Kántor Ince zöldséges, aki a biztonság kedvéért gyorsan két fotót is készített a “bombáról”, miután értesítette rendőrséget. – Szokás szerint körbe néztem, hogy van-e vásárló a parkolóban, ekkor vettem észre a koszos szemetes mellett a talpára állított nagyjából 40 cm magas gránátot – mondta a zöldséges.

gránát

A fényképen jól lászik, hogy a szerkezet ütött-kopott, valamikor újrafestették és lehet, hogy az aknát záró kupak sem az eredeti. Emiatt könnyen lehet, hogy valaki a szekrény tetején porosodó gránátját unta meg, és szórakozásból kitette az utcára.

– A fotó alapján annyit tudok mondani, hogy egy 82 mm-es aknavető gránátról lehet szó, a festése pedig arra utalhat, hogy feltehetően nem éles, oktatási célra használt gránátról lehet szó – mondta lapunknak Berente Zoltán pirotechnikai szakértő, a Tornádó Trade 2000 Kft. ügyvezetője, aki szerint ez egy újfajta 82 mm-es, 329 mm magasságú gránát, 1970 óta gyártják.

Ha egy ilyen, de éles gránát felrobban, akkor a repeszek 300 méteres körben halálosak.

UPDATE: Elvitték a gránátot

Elvitték a tűzszerészek a gránátot hétfő délután, információink szerint nem volt éles. Mindössze egy gyakorló eszközről volt szó.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter