Vészhelyzet volt: kiürítették a pécsi Vásárcsarnokot

Szivárog az ammónia, valószínűleg egy hűtőgép romlott el. Több száz embert kellett kiterelni az épület elé. 

vásárcsarnok fotó

A katasztrófavédők, tűzoltók és rendőrök is vannak a helyszínen, illetve kollégáink is.

Eddig annyi biztos, hogy szúros szagra lettek figyelmesek az árusok, ők értesítették a katasztrófavédőket. Arra tippelnek, hogy egy nagyobb hűtőgép romlott el.

———————————————————————————

11:20 – Nincs gáz, nincs baj

Visszaengedték az embereket a Vásárcsarnokba, nem találtak semmi életveszélyes szivárgó anyagot, gázt a szakemberek. Hat ember jelezte a mentőknek, hogy fáj a torka és a feje. Négyet megvizsgáltak, majd el is engedték őket, kettőt viszont további vizsgálatok miatt kórházba kellett szállítani.

10:57 – Egyelőre nem találják a szivárgás forrását

És azt sem tudni, mi okozta a szúrós szagot. Veszélyes anyagot sem találtak, a műszerek nem mutatnak semmit – közölték a katasztrófavédők.

10:40 – Vannak sérültek

Információink szerint három embert kórházba kellett szállítani!

vásárcsarnok fotó2

10:20 – A katasztrófavédők közleménye:

Az első információk szerint fennállt az ammónia-szivárgás veszélye, amely káros az egészségre ezért a rendőrség munkatársai kiürítették a pécsi vásárcsarnokot. A tűzoltók, és a katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai jelenleg is felderítést végeznek. A csarnok nyílászáróit becsukták, a mobil labor veszélyes anyag kimutatására alkalmas mérőműszerrel végzi a felderítést. Egyenlőre nincs jele veszélyes anyag jelenlétének.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook