Vicces promófilmekkel nyomul a pécsi egyetem

Magyar egyetem még sosem választotta ezt a módját a hirdetésnek, mint a PTE: kilenc rajzfilmmel hívja a hallgatókat a Műszaki és Informatikai Karra. Az animációs sorozat a karon tanulható kilenc szakmát reklámozza, elsősorban a pályaválasztó tizenévesek köreiben, de önálló rajzfilmekként is élvezhetőek.

A filmeket Gróf Balázs képregényrajzoló és animációs rendező készíti, aki tavaly szerzett komoly nemzetközi ismertséget az Obituary zenekarnak készített animációs klipjével. Az elmúlt ősszel kapta a felkérést a világhírű pécsi képzőművésztől, Pinczehelyi Sándortól, aki az ezredforduló éveiben Gróf tanára is volt a pécsi egyetem Művészeti Karán.

hirdetés

A rajzfilmsorozat alkotója elmondta, az egyetemi reklámfilmek általában nagyon objektív eszközökkel mutatják be az intézményeket, az animációs műfajban viszont el lehet és kell is rugaszkodni a valóságtól.

– Egy olyan sorozatot találtam ki, amely vicces sztorikon keresztül utal a karon elsajátítható szakmákra. A kilenc epizód mindegyike egy-egy történelmi korban játszódik. A széria az őskorban indul és végül egy elképzelt jövőig jut majd el, ezért a sorozat címe: “A tudományok évezredei” – magyarázza Gróf.

Egy epizód legyártása kb. egy hét, de pl. az ipari forradalom idején játszódó rész két hétig készült, mivel ebben az átlagosnál több figurát kellett animálni.

A forgatókönyvek ötletei Gróftól származnak, de a vázlatok fejlesztésében részt vett a PTE Műszaki és Informatikai Karának marketing vezetője, Mészáros Bernadett, valamint Pinczehelyi Sándor is. Az információs blokk zeneszerzője az ismert pécsi zenész-stúdiómágus Friskó Péter „Fido”.

Íme az eddigi epizódok:

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter