Vígh Gabriella kapta Pécs sajtódíját

Március 14-én, a Pannon Filharmonikusok Szabadság koncert című rendezvénye előtt adta át Páva Zsolt polgármester Pécs sajtódíját, a Várady Ferenc-díjat.

Páva Zsolt polgármester köszöntötte a Kodály Központ közönségét, mielőtt átadta volna a sajtódíjat és a Pannon Filharmonikusok hagyományos, tematikus ünnepi koncertjét hallhatták volna az egybegyűltek.

hirdetés

– Ennek az ünnepnek van valami különös varázsa, hiszen az év ezen napján nem csak itt nálunk, hanem szerte a világon is az ott élő magyarok megemlékeznek erről a napról. A mai modern magyar nemzet születése ehhez a naphoz köthető, ami egészen egyedülálló. Hiszen nem sok nemzet van a világon, amely pontos dátumhoz tudja kötni a mai napig élő állam megalakulását. 1848. március 15-éhez, a szabadságharchoz kötődően adjuk át minden évben a szabad sajtóra emlékezve és ez előtt tisztelegve a Várady Ferenc-díjat –  mondta ünnepi köszöntőjében Páva Zsolt, jó emlékezést és szórakozást kívánva a koncertközönségnek.

A Közgyűlés Vígh Gabriella részére a Pécs-baranyai és regionális eseményekről szóló hiteles, valósághű, sokoldalú közösségi tájékoztatás, továbbá Pécs kulturális adottságainak változatos bemutatása terén elért sikereinek elismeréseként a Várady Ferenc-díj kitüntetést adományozta.

Fotó: PannonTV

Fotó: PannonTV

Vígh Gabriella 1986-ban a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán szerzett diplomát. Pedagógusi pályájának befejezését követően 1996-ban a Magyar Televízió Rt. Pécsi Körzeti Stúdiójánál hírszerkesztői, újságírói végzettséget szerzett. A Magyar Rádió Pécsi Körzeti Stúdiójában, majd a Petőfi Rádió Péntektől péntekig című műsorában dolgozott tudósítóként, a Regionális Híradóban hírbemondóként, tudósítóként, riporterként, társszerkesztőként, szerkesztő-riporterként.

2004-től a Mediterrán Rádió hírszerkesztője, hírolvasója, közben a Pécs TV Kommunikációs Kft. szerkesztője, riportere. Kiemelt szerkesztői munkái a Határtól határig regionális heti hírösszefoglaló, a Regionális magazin, az országos Sorstársak rehabilitációs és a Magyarország ma műsorok, az öt ország tartományi televíziójának nemzetközi magazinja, az Alpok-Adria, a Publikum kulturális városnéző magazinműsor, a Művészpalánta fiatal tehetségeket bemutató portrésorozat, a Zenésportré, a képzőművészeti kiállítások szakszerű bemutatása, a Tárlatvezetés.

(via Pécsma)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter