Vikingek szállják meg Pécset

Pontosabban skandinávok és leginkább zeneileg. Az északi kultúra hatja át ugyanis az idei Zeneszüret fesztivált, amit október 18. és 25. között tartanak. 

A két világhírű zeneszerző, a finn Jean Sibelius és a dán Karl August Nielsen születésének 150. évfordulóján megrendezett fesztivál 17 helyszínen 41 programra várja az érdeklődőket. A szervezők törekvése, hogy a családi és kísérőrendezvényeikkel a komolyzenét rendszeresen nem hallgató, de az iránt fogékony közönséget is elérjék.

hirdetés

12019977_1186983061326985_1374487889122554399_n

A nyitóesemény a világ tíz legjobb együttese között jegyzett Budapesti Fesztiválzenekar koncertje lesz Marek Janowski vezényletével és a még az énekesek között is átlagon felüli hangterjedelmű szoprán, Sophie Klussmann közreműködésével.

A pécsi bazilika szomszédságában álló és a közelmúltban konferenciateremmé alakított magtár épületében a Budapesti Vonósok skandináv szerzők romantikus műveit szólaltatják meg október 22-én, a Kodály Központban pedig a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara jóvoltából Liszt- és Wagner-darabok csendülnek fel október 23-án.

Október 24-én az ANK Művelődési Ház ad otthont a Dán Királyi Zeneakadémia kamarazene-tanára, Bjarke Mogensen és a kárpátaljai származású harmonikaművész, Demeniv Mihály “harmonikapárbajának”, október 25-én a Palatinus Hotel Bartók terme pedig a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató versenyből ismert Boros Misi, Sándor Zoli, Rigó Roland és Szalai Lotti hangversenyének.

A Zeneszüretet Wolfgang Seifen berlini muzsikus-professzor orgonahangversenye zárja a bazilikában.

Számos OFF program is lesz egyébként, ezekről és minden másról itt lehet többet olvasni: www.zeneszuret.hu és a www.facebook.com/zeneszuretfesztival.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter