Varnus Xavér megőrülne: Világszenzációt készítenének Pécsen

Olyan világújdonságot jelentő sípos orgona tervezését kezdte meg a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft., ami egyszerre lenne alkalmazható klasszikus és könnyűzenére – közölte az Dobay Balázs, a manufaktúra ügyvezetői tanácsadója.

A szakember elmondta: az új hangszer ötvözné napjaink látványos színpadi megoldásait a tradicionális orgonaépítéssel.  Azt akarják elérni, hogy az új – a prototípus referenciadarabjának szánt – hangszer “akár a pécsi Kodály Központ hangversenytermébe kerülhessen”.  A cég gyűjtést tervez, hogy megépíthessék az orgonát.

hirdetés

A hangszert modulos kialakításúra tervezik, így az folyamatosan bővíthető. A tervezési fázist követően az új hangszer műszaki megoldásait iparjogi védelem alá kívánják helyezni.

A pécsi manufaktúra egyébként több mint 1600 négyzetméteren, két műhellyel 24 éve és több mint negyven munkatárssal dolgozik Pécsen, Magyarország legnagyobb és Európa egyik legjelentősebb ilyen profilú vállalkozása, amelynek éves árbevétele 300 és 400 millió forint között mozog.

(via MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter