Villámcsapás nyírta ki a 650 napos visszaszámlálást Pécsen

A PTE Rektori Hivatal előtt álló visszaszámláló készüléket gyilkolta meg egy villámcsapás a hétvégén. Úgy látszik püspöki áldás ide vagy oda, az égi elemek nem válogatnak.

A szombati vihar nem kímélte az egyetemet sem. Kottász Gergely, a PTE sajtóreferense elmondta, hogy villámcsapás miatt hibásodott meg a visszaszámláló óra a Rektori Hivatal előtt.

hirdetés
Előtte...

Előtte…

A számlálót tavaly avatta fel Udvardy György megyéspüspök, Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora. Az apropója a visszaszámlálásnak az, hogy az egyetem 2017-ben lesz épp 650 éves (ahogy a Belga is megénekelte) és 2015 november 20-tól számítva, 650 napra rá ünnepli alapításának ezt a jubileumi évfordulóját Magyarország első egyeteme.

Eddig szépen számlált az óra, de senki sem számított a ménkűre, ami a püspöki áldást figyelmen kívül hagyta és hazavágta az egészet. Hétfői ott jártunkkor csak a keret fogadott bennünket, de javítás után visszatér a pécsi final countdown.

pte óra2

Utána…

Az órát a kivitelezőnek kell megjavíttatnia, mert beletartozik ez is a teljes körű garanciába, így ez az egyetemnek nem kerül semmibe. A vihar számlájára írható még az elektromos vezérlésű sorompó is, azt napokon belül helyrehozzák.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter