Vincze Balázs lehetne Pécs legjobb polgármestere???

Rá szavazott ugyanis olvasóink többsége, miután félig viccből meghirdettük közvéleménykutatásunkat, hogy feldobjunk egy elég unalmas politikai közleményt. 2127 olvasónk szavazott egyébként, tehát nyilván közel sem reprezentatív kutatásról van szó. Némi meglepetésre (vagyis a mi meglepetésünkre), a ZsÖK ügyvezetője, ismert balettművész simán beelőzte “hivatásos” politikusokat is.

Látta a szavazást?

hirdetés

Persze, több barátom is felhívott, hogy örömmel látják a nevemet a listán.

Mit szól ahhoz, hogy olvasóink szeint Ön remek polgármestere lenne Pécsnek?

Nagyszerű érzés, hogy ennyi barátom van, de az igazság az, hogy nem dédelgetek ilyen jellegű politikai álmokat. Egyébként is már ellátom az én kis falum vezetését Nyugotszenterzsébeten, és az nekem éppen elég.

Egy IP-címről egy szavazat volt adható, így szinte kizárt, hogy egy-egy ember tömegesen jelölgesse ugyanazt a figurát, bár nyilván, mint minden, ez is kijátszható. Mégis úgy tűnik, Ön népszerűbb, mint a hivatásos politikusok, vagy az ismert pécsi celebek.

Rám könnyű szavazni, talán éppen azért, mert nem vagyok politikus, és bár mindig is vállaltam a jobboldalhoz közelebb álló politikai nézeteimet, de nem ettől teszem függővé a mindennapjaimat, a barátaimat, vagy a munkámat, hivatásomat. A Zsökben fontos munkát végzünk immár 3 éve, kinyitottuk a kapukat a pécsiek előtt, lebontottuk azt az elefántcsonttornyot, ami jellemző volt a Negyedre, (2018-ban 22 ezerrel több látogató volt, mint 2017-ben, ebből 12 ezer fizető látogató volt), talán ez is egy kicsit beleszámít abba, hogy népszerűbb vagyok, mint sokan mások. De az is lehet, hogy csak sok barátom van, akik nyomták a szavazatokat.

Még sosem gondolkodott el a komolyabb politikai szerepvállaláson?

Igazság szerint megfordult már a fejemben, mert ki ne szeretne többet és hatékonyabban segíteni a városán? De én művész vagyok, kulturális menedzser és nem politikus. Van ugyan a kultúra területén számos javaslatom Pécsett is, de ezeket intézményvezetőként és művészként meg is fogalmazom, napi és jó kapcsolatban állok a szakpolitika képviselőivel.


(Cikkünk írásának pillanatában még Vincze Balázsra szavaztak a legtöbben, de azóta 1%-al beelőzte őt Kővári János. Az ÖPE elnökével egyébként holnap olvashatnak interjút lapunkban, folytatva új sorozatunkat.)


 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter