Visszaadták a NAV-nál jogtalanul lefoglalt Zsolnay-árukészletet

Visszakapta a korábban bűnügyi zárlat alá vett árukészletét a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt., miután hatályon kívül helyezte a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség a pécsi cégnél a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága által kezdeményezett házkutatás és lefoglalás elrendeléséről szóló határozatot – erről tájékoztatta a Népszavát Kardos Éva ügyvéd. 

A Zsolnay Zrt. korábbi felügyelő bizottsági elnöke elmondta, hogy a cég megbízásából panaszt nyújtott be, s az ennek nyomán született ügyészségi határozat indoklása kimondja, hogy a NAV által vélelmezett költségvetési csalásnak

hirdetés

“nem tárgyi bizonyítási eszköze a kényszerintézkedéssel érintett zrt.-nek, mint gazdasági társaságnak a saját tulajdonában lévő árukészlete, amely a vonatkozó jogszabályok szerint elkobzásnak és vagyonelkobzásnak sem lehet a tárgya.” 

Ami azt jelenti, hogy a Zsolnay Zrt.-nél jogtalanul tartottak házkutatást, és teljesen megalapozatlanul foglalták le a múlt hónapban az árukészletét. A döntés ellen fellebbezni sem lehet, így az árukészlet bűnügyi zárlatát az adóhatóságnak fel kellett oldania.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. főtulajdonosa, Bachar Najari június közepén sajtótájékoztatót tartott – emlékeztet a lap, ahol elhangzott, hogy 40 fős törzsgárda ottmaradt a gyárban, tíz ember kivételével a betanított munkások mentek át a pécsi közgyűlés által létrehozott Ledina Kerámia Kft.-hez. Bachar Najari azt mondta, hogy a megrendeléseket teljesíteni tudják a megmaradt gárdával is. Tájékoztatása szerint a gyárnak két jelentős, együttesen 500 millió forint értékű szerződése van.

(via Népszava)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter