Visszadobták az LMP ajánlatát a pécsi balliberálisok

Nincs egyezség – jelentették be: nincs szükségük az LMP-re.

Úgy néz ki, nem haraptak rá az LMP ajánlatára a pécsi balliberálisok, és úgy vélik, nincs szükségük a Fidesz leváltásához a pártra Pécsen. Az alábbi közleményt adták ki ugyanis nem sokkal ezelőtt.

hirdetés

“Június 30-án, vasárnap ellenzéki pártok, szervezetek és egy független polgármesterjelölt írt alá fontos megállapodást városunkban. Ennek értelmében az így létrejött szövetség közösen állít polgármesterjelöltet, és körzetenként egy képviselőjelölttel vág neki az októberi választásnak Pécsett. Határozott céljuk a Fidesz leváltása. A megállapodást hosszas és komoly előkészítő munka előzte meg, az ellenzéki összefogás sokáig várt az LMP helyi szervezetének állásfoglalására is.

A párt kedden este kiadott közleményét mi, a pécsi ellenzéki összefogás résztvevői nem tudjuk elfogadni. Az LMP által felvázolt javaslat a Fidesz kottáját idézi, amiből a párt 2018-as parlamenti választáson is játszott itt Pécsett.

Az ellenzéki összefogás továbbra is nyitott minden párt, szervezet és személy számára, amely valóban hisz a demokratikus fordulatban és Pécs városának újra fejlődő pályára állításában.”

Pedig az LMP ajánlata nem volt túlzó, bár az is igaz, az EP-választáson akkorát buktak, hogy könnyen lehet most úgy érezni: nincs rájuk szükség. Hogy ezt jól gndolták-e a balliberális pártok, az legkésőbb ősszel kiderül.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter