Visszavonulót fújt Mellár Tamás?

Vagy csak a sajtó nem jól értette, amit mondott?

Közleményt jelentetett meg Mellár Tamás, mert szerintea „sajtóban sokféle — hibás, elferdített — interpretáció látott napvilágot, arra vonatkozóan, hogy mi az Egyesület álláspontja és mit kíván tenni a következő időszakban.” Hogy ezt tisztázza, négy pontban megírta, mit is mondott, vagy gondolt pár napja.

hirdetés

Íme:

  1. Személy szerint én (Mellár Tamás) nem tudom támogatni Péterffy Attila polgármester-jelöltségét. Véleményem szerint ő nem tud lényeges változást hozni a város életében, nagy valószínűséggel a korábbi tendenciák fognak érvényesülni, ha őt megválasztják.
  2. Ebből még nem következik, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület nem fogja támogatni Péterffy úr polgármester-jelöltségét. Ha bejelentkezik az Egyesülethez jelöltként és elfogadja a minden jelölt számára előírt feltételeket, s ő bizonyul a legesélyesebb jelöltnek, akkor a Mindenki Pécsért az egyesület alapszabályában rögzített döntéshozatali eljárásban őt fogja támogatni. Számomra, mint az Egyesület elnöke számára nem marad más lehetőség, mint elfogadni az előválasztás eredményét, hiszen mindig is ezt a megoldást képviseltem, a választók érdekében.
  3. Az ellenzéki pártok csatlakozhatnak a Mindenki Pécsért közös listájához, de a csatlakozásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy az Egyesület is beleszólhat az egyes körzetekben induló esélyes jelöltek kiválasztásába, és a pártok által megnevezettek mellett civil jelölt-jelölteket javasolhat. Ha a pártok ebbe nem egyeznek bele, hanem teljesen saját hatáskörben kívánják meghatározni mind a 18 körzetben a képviselő jelölteket, akkor a Mindenki Pécsért Egyesület nem tudja számukra biztosítani az ernyő-szervezetet.
  4. Ha az a helyzet áll elő, hogy az ellenzéki pártok nagy többsége nem kíván a Mindenki Pécsért választási szövetségbe belépni és azon keresztül jelöltet állítani, akkor az Egyesület visszalép az őszi önkormányzati választásoktól és teljes egészében a pártokra hagyja a megegyezést. Ellentétben a sajtó híresztelésével nem lesz két ellenzéki lista Pécsett: vagy a Mindenki Pécsért Egyesületnek lesz az ellenzéki pártokkal egyeztetett listája, vagy pedig az ellenzéki pártok alakítanak ki valamilyen együttműködési formát.

 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter