Vizelni indult, lenyúlták a szerszámát a pécsi utcazenésznek!

Most viszont kapott egy újat a pécsi belvárosban jól ismert tangóharmonikás Orsós István. 

A közismert utcazenész csak néhány percre ugrott el vizelni egyik este, akkor fújták meg a Színház térről a 100 ezres tangóharmonikáját. A rendőrségen most a térfigyelő kamera felvételeket elemzik a tettest keresve.

hirdetés

Egy jótevőnek köszönhetően viszont Orsós István öt nap után ismét a szokott helyén ücsörög, hogy délutántól szórakoztassa a járókelőket. Eddig csak két-három órát zenélt naponta, most duplaennyit kell vacognia a hidegben, hogy törleszteni tudja az új harmonika árát, és a drága albérletet.

orsos istvan1

– 60 ezerért megkaptam ezt a Weltmeister harmonikát Gyenes Attila jóvoltából, akit mindenki csak Süniként ismert. Nagyon hálás vagyok a hangszerboltosnak, megengedte, hogy részletekben fizessem ki a hangszert – mondta lapunknak Orsós István (47). Eddig sem volt könnyű, eddig is a 60 ezres albérletet kellett kitermelnem, most még többet kell dolgoznom, egész este kint fogok ülni a téren, hogy meglegyen a pénz – magyarázta a zenész. – Hibáztam, hogy bíztam az emberekben, nem gondoltam volna, hogy meglopnak – tette hozzá.

István szerint nem kizárt, hogy meglesz a tolvaj, Ő nagyon bizakodó, mert a rendőrök szerint a környéken 40-50 térfigyelő kamera van, az egyik felvételen biztos rajta lesz a tettes.

harmonika1

A Pécsi Rendőrkapitányságon szabálysértési eljárás keretében vizsgálják az ügyet, amelynek részleteiről jogszabály engedélyének hiányában további tájékoztatást nem adnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter