Volt fideszes képviselő tett keresztbe a pécsi önkormányzatnak

Moór Eszterről van szó, aki elintézte, hogy ne lakoltassanak ki egy “problémás” roma családot a komoly fejlesztés előtt álló Zsolnay Vilmos útról – közölte a Város Mindenkié Csoport.

Javában folyik – bár távolról sem “dübörög” a Schlauch-program Pécsen, aminek során eldózerolják a nyomortelepeket a városban. Főként illegális és önkényes lakásfoglalókkal teli, romos és rút önkormányzati bérlakásokat, házakat a földdel teszik egyenlővé. Már folynak a bontások is, ezeket megelőzően pedig a kilakoltatások. Elsőként a Balokánnyal szemben lévő, elparavánozott telepnek mentek neki a dózerek, majd következik a többi elhanyagolt, romos épület a környéken – jelentette be Girán János, Pécs alpolgármestere a program indulásakor.

hirdetés

Nem könnyed ötletelés indul arról, hogy mi legyen a Zsolnay Vilmos úti nyomortelepek helyén – OK!PÉCS

Viszont 7,5 millió jár annak, aki a legjobb tippet adja. Nincs mit tenni, ha nem sikerült kitalálni, mi legyen a foghíjtelkeken, jöjjenek a profik és oldják meg.

Október 10-én, a jogszabályban előírt előzetes értesítés nélkül, végrehajtó jelent meg a Zsolnay Vilmos úton. A jogszerűtlen kilakoltatást az önkormányzat kezdeményezte, annak ellenére, hogy A Város Mindenkié Pécs csoport április végén egyeszségre jutott az önkormányzattal a bontásra ítélt ingatlanok lakóinak elhelyezésével kapcsolatban – közölte a szervezet.

– Az érintett család nem akarta elfogadni a részére az István aknai szegregátumban felajánlott lakást, feltételezhetően ezért került sor erre a megfélemlítő akcióra. Moór Eszter közbenjárására, aki a közmunkaprogramon keresztül jól ismeri a családot, a lakásgazdálkodási csoport vezetője leállíttatta a kilakoltatást és újabb, november 3-i határidőt adott a családnak – tudtuk meg Konkoly-Thege Júliától.

Moór Eszter egyébként a Fidesz önkormányzati képviselője is volt csaknem egy évtizeden át, egészen 2014-ig.

Az önkormányzat azonban egyelőre ragaszkodik az István aknai elhelyezéshez, ami a szervezet szerint mind a városfejlesztési koncepció, mind a család helyzete szempontjából elfogadhatatlan.

A Város Mindenkié csoport most ügyeletet szervez a Zsolnay Vilmos úton, hogy az önkormányzat ne tudja kilakoltatni a roma családokat, valamint az Utcajogász segítségével jogi segítséget is nyújtanak az érintett lakóknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter