Vujity Tvrtko beleszállt Lázár Jánosba

Fejjel! Finoman oktatta ki a minisztert arról, hol is van a helye a Csontváry képeknek.

A népszerű tévés a Facebookon szentelt egy posztot az ügynek, miután hozzá is elért a hír: Lázár János nem hagyná Pécsett a Csontváry képeket, amikről korábban az ígérte, hogy Pécsen maradnak.

Tvrtko azt írta:

“Tisztelt Miniszter Úr!

Pécs Megyei Jogú Város hivatalos jószolgálati nagyköveteként nagy tisztelettel jelzem Önnek, hogy Pécs városa -ahogy eddig úgy ezután is- méltó házigazdája volt és lesz Csontváry Kosztka Tivadar lenyűgöző életművének, annak jelentős részének. 2016 év elején a korábban Budapestre szállított képek ismét otthonukban, Európa egykori kulturális fővárosában lesznek láthatók, a baranyai megyeszékhely lakóinak büszkeségére és a hozzánk látogatók nagy örömére. 

Bíztatok is mindenkit, hogy jöjjön el hozzánk, ismerje meg a páratlan pécsi vendégszeretetet, izguljon végig egy nagyszerű kosárlabdameccset, helyezze el lakatját a legendás lakatfalon, csodálja meg Gázi Kászim pasa és Jakováli Hasszán dzsámiját, az Európában is páratlan Zsolnay Kulturális Negyed értékeit, Pécs más csodáit. Aztán tekintse meg a Janus Pannonius utca 11 szám alatt található Csontváry Múzeum tárlatát, amely hazavárja képeit, képeinket.

Természetesen öröm, ha újabb helyen dicsőítik majd a magyar festészet halhatatlanjának munkásságát, ám jó tudni, hogy van már Magyarországon egy Csontváry Múzeum, nálunk, Pécs városában.

Üdvözlettel:

Vujity Tvrtko Pécs MJV jószolgálati nagykövete”

Itt lehet kommentálni is:

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter ma bejelentette, hogy ötletpályázatot írnak ki Csontváry Kosztka…

Szerző: Vujity Tvrtko official2015. október 29.

Tegnap egyébként Hoppál Péter kulturális államtitkár és pécsi országgyűlési képviselő is ideges lett és megírta a maga levelét Lázárnak. Kérdés az, ki lesz az erősebb a végén?

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!
  • Éva

    Én nagyon aggódom. Attól a perctől kezdve, hogy elszállították a képeket, az ablakot visszafalazták. Ezzel mintha pontot is tettek volna a képek sorsára.

  • https://www.quaestor.hu/ Kaya Ibrahim ಠ益ಠ

    Szilárd: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna!

  • lenalena

    Debrecen a példa a Munkácsy képekkel, most köv. Csontváry, aztán szép lassan a többiek.

Kövess minket, és Te sem maradsz le az érdekes hírekről!

Facebook

Twitter