Zsolnay: 2016 legnagyobb divatmeglepetése?

A korábban sokat támadott magyar divatmárka, a Sugarbird kijött egy Zsolnay kollekcióval. Hol máshol, mint a Zsolnay Kulturális Negyedben mutatták be mindezt. 

A Sugarbird (magyar divatmárka) tervezői idén is kijöttek egy újdonsággal, ezúttal a világhírű Zsolnay manufaktúrával szoros együttműködésben alkotott kapszula kollekcióval. A porcelánmanufaktúra klasszikus virágmintáit modern sziluetteken és ruhadarabokon láthatjuk viszont. A brand színes palettát vonultat fel, alkalmi és fesztivál darabokat egyaránt találni a kollekcióban.

hirdetés

gergőnek01-1

Az országos sajtó először április 20-án találkozhat a Zsolnay ihlette kollekcióval a budapesti Sugarbird Villában, a divat iránt érdeklődők pedig május 6-án a Bálna Budapestben, ahol egy divatbemutatón mutatják be ezeket.

Megosztja a divatvilágot a magyar Cukormadár

Korábban másolással vádolták a Sugarbird tervezőit, vagyis, hogy hazai vagy külföldi neves divatszakemberek terveit egyszerűen lekoppintják. Azt nem tagadták sohasem, hogy “nagy cégektől inspirálódnak”, de a tudatos lopás vádját visszautasítják.

– Az elmúlt években már hozzászoktunk, hogy másolás vádjával támadnak bennünket, de hangsúlyozom, mi nem lopunk magyar tervezőktől. Óhatatlan, hogy az évi ötszázféle fazonú ruhából ne legyen olyan, mely kicsit hasonlít egy magyar tervező által kreált darabra” – magyarázta a Cukormadarak ügyvezetője, Jagacsis V. Csonka.

A Style.hu korábban egyébként egyenesen addig ment, hogy egyik cikkükben azt írták:

“A Sugarbird egy hazai igényekre szabott koncepció, amire ráhúztak egy eddig errefelé páratlan marketingötletet, és a Victoria’s Secret angyalokat megszégyenítő címlaplány-kommandót fogadtak fel az egyébként többnyire értékelhetetlen ruhák népszerűsítésére, akik előtte éveken keresztül sikeresen küzdöttek széllel szemben a magyar celeb szarcunamiban, hogy tehetségük és/vagy exhibicionizmusuk csillogtatásával egy márkát hozzanak létre saját magukból.

Ez és a látszólag glamúr, pompa, és Housewives of Hűvösvölgybe illő élet megszellőztetése által érzéki csalódások közé szorult tinilányhordák piacként való felhasználása olyan egyenletet ad ki, amiben mindenki nyertes.”

Az biztosnak tűnik, hogy a Sugarbird Zsolnay kollekciója nem lopás, vagyis mi nem tudunk arról, hogy valaha bárkit inspiráltak volna a manufaktúra díszítései a divatvilágban. Kati Zoob ugyan készített egy Zsolnay ékszer kollekciót korábban, de az már évekkel ezelőtt volt. 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter