A Zsolnay családdal kezdett háborút a Zsolnay gyár szír tulaja!

Bachar Najari szerint ugyanis a Zsolnay családnak semmi köze nincs a gyárhoz, vagy a Zsolnay névhez.

Bachar Najari – vagy a felesége, aki egyben igazgatósági elnök is – láthatóan nagyon bepöccent azon, hogy a Zsolnay család megegyezett a pécsi önkormányzattal, sőt közösen lehelnének életet az évtizedek óta tetszhalott Zsolnay Alapítványba is.

hirdetés

Megállapodott a Zsolnayakkal Pécs!!! – OK!PÉCS

Megállapodást kötött a Zsolnay név használatáról Pécs városa a Zsolnay család három tagjával. A család hozzájárulását adta a név és a nizzai osztályozás szerinti, több osztályba tartozó árukra és szolgáltatásokra is kiterjedő “Zsolnay” európai uniós védjegy használatához.

A Zsolnay gyár szír tulajdonosa azért lett ideges – ez világosan kiérezhető a Porcelánmanufaktúra közleményéből, amit viszont valamiért csak a Népszavának küldtek el, mert szerinte

a Zsolnay családnak semmi köze nincs a gyárhoz, vagy a Zsolnay névhez.

Mint írják: “a Zsolnay név egy kereskedelmi márka, ami a családra utaló jellegét elveszítette. A név árujelzővé vált, amit kizárólag a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. jogosult használni.”

Najariék úgy vélik, hogy a “Zsolnay márkanév vonatkozásában semmilyen rendelkezési jog nem illeti meg a Zsolnay családtagokat. A Zsolnay márkanévvel kapcsolatos jognyilatkozataik érvénytelenek.”

A gyártulajdonos szerint az önkormányzat szerződést sértett akkor, amikor aláírta a megállapodást a családdal, ezért 10 millió forint kötbért kell majd fizetniük.

Ha valakit érdekel a hosszú, jogi szöveg, vagyis a teljes közlemény, az IDE kattintva tudja letölteni és elolvasni.

UPDATE: A Zsolnay Porcelánmanufaktúra ügyvédje – cikkünk megjelenése után – a következő helyreigazítást küldte lapunknak, amit szószerint idézünk:

A Zsolnay márkanév kizárólagos tulajdonosa a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt., melyet jogerős bírósági ítélet, jogszabály, szerződések, vagyonátadási jegyzőkönyvek és számviteli bizonylatok támasztanak alá. A tulajdonoson kívül, a Zsolnay márkanévvel kapcsolatban senki nem rendelkezhet. A Zsolnay márkanévvel kapcsolatos jogosulatlan haszonszerző, tévedésbe ejtő és károkozó magatartás súlyos bűncselekménynek minősül. A Zsolnay márkanév vonatkozásában semmilyen rendelkezési jog nem illeti meg a Zsolnay családtagokat. A Zsolnay márkanévvel kapcsolatos jognyilatkozataik érvénytelenek, a „Nemo plus iuris” elvből fakadóan semmisnek minősülnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter